Allt som varit!

För er som har undrat.. 
Nej jag har inte slutat med bloggandet, jag är inte död och jag har inte varit upptagen. Jag har helt enkelt bara varit för lat för att sätta in bilder på datorn och sätta mig och skriva här. Därför tänkte jag göra en liten (ganska så väldigt stor) uppdatering om vad ni har missat.
 
 
Några från skolan åkte till Skellefteå och var där i en natt, det var riktigt kul. Jag är så glad att folk övertalade mig att följa med. Den resan kommer jag komma ihåg resten av mitt liv. Tyvärr fotade jag inte så mycket.
 
 
 
När vi var inne i själva 'Boda Borg' var det massa rum man skulle klara av, precis som i Fångarna på fortet. Mitt lag vann. Vi klarade av nio rum. Vi fick även sånna här t-shirtar.
 
 
Davve hade sin sista skolavslutning i Soppero.
 

Sen var det dags för min skolavslutning. Det var lite sorgligt att säga/krama hejdå till alla nior, men jag får åka och hälsa på dom varje vecka så jag inte börjar sakna dem för mycket.
 
De här tjejerna kommer jag nog att sakna mest av alla, vi har så många sjukt roliga, fina och galna minnen tillsammns.
 
Fick superfina blommor, av en superfin kille också!!
 

På kvällen var det dags för niornas muck. Det var en galet kul kväll som bestod av allt från mat, skratt, tårar, poliser och välidgt mycket motion.
 
 
Under kyrkansdag hjälpte jag till i pysselhörnan och för typ första gången i mitt liv vann jag något. Man skulle gissa hur mycket godisar som fanns i burken och jag hade bara ett fel. Det var nog den lyckligaste stunden i mitt liv när jag fick sms:et som det stod att jag hade vunnit på.
 
 
Jag spenderade många fina kvällar ute med Tobbe och Rikard. Det var riktigt trevligt måste jag säga.
 
 
 

16:de juni åkte jag till Gällivare på grund av att jag hade min uppkörning för am-kortet. Jag tyckte att det gick jättebra, hanjag körde med kanske inte riktigt höll med mig men jag klarade det iallafall. Nästa vecka ska jag göra provet och efter det har jag förhoppningsvis kortet.
Jag och Danni slog på stort när vi firade att jag hade klarat det.
 
 
Jag har inte bara latat mig det här sommarlovet. Jag har jobbat åt pappa, min första uppgift var att stapla in massa ved. Det tog några timmar men det var värt det.
 
Jag krattade även i diket och när jag höll på med det kom solen fram. Det var första riktigt varma dagen den här sommaren.
 
 
 
Danni och Davve sov i tält en natt så jag gick dit och spelade kort och snackade med dem hela natten lång (nästan iallafall).
 
De har ändrat skylten i Lannis. Nu står det på samiska också.
 
 
Sen kom midsommarafton.
 
 
 

Under midsommardagarna var det riktigt trevligt i byn. Vi hade brännbollsmatcher och tårtfika. Det är sånna dagar som verkligen får mig att älska den här byn.
 
 
 
 
På kvällen åkte vi till stugan. Att vara i stugan på kvällen var riktigt, riktigt mysigt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det här var lite av det som har hänt. Jag kommer skriva om Göteborg och Kirunafestivalen i ett annat inlägg. Det inlägget kommer troligtvis att komma upp imorgon. Nu blev det här inlägget lite hoppigt och inte så väl genomtänkt plus att vissa av bilderna är tagna med mobilen och vissa med kameram men det var iallafall en liten uppdatering. 
 
 
/Matilda